Associació de Joves Pinyol Vermell Sa Pobla

ESCRIGUI QUI VULGUI MAIG 2006

pinyolvermellsp | 30 Març, 2007 10:20 |

Memòries polítiques: demòcrates??? 

Hi havia una vegada un partit polític demagog que prometia unes coses però en feia unes altres. Un partit teòricament demòcrata que governava els poblers per majoria absoluta. El poble els elegia per sufragi universal i ells exerceixen el poder democràticament (apart de quan s´aixecaven els morts). Fins aquí tot era normal, ara bé, per ser demòcrata també s´havia de complir amb  algunes responsabilitats més: 

1/ Un demòcrata havia d´actuar d´acord amb un programa electoral que es legitimava  a les eleccions per sufragi universal i que complia les pautes d´una constitució, en les quals, predominava el principi d´igualtat de drets i deures per tots els ciutadans que tenien entre d´altres drets el de llibertat d´expressió.

2/ Un demòcrata es posicionaria sempre en contra de qualsevol tipus de dictador, ja que, els demòcrates escoltaven la voluntat popular i no l´imposaven

3/ Un demòcrata, per coherència, no permetia o no s´abstenia a que continuassin en el seu poble homenatges a un dictador imposat per la força bruta amb l´ajut dels feixistes i dels nacis.

4/ No es podia ser demòcrata i mostrar indiferència davant coses d´aquesta magnitud, si s´era realment demòcrata et posicionaves o votaves clarament en contra de la continuació d´un carrer que homenatjava a Franco, quan et deien el contrari en aquells fantàstics temps es que t´estaven prenent el pèl de mala manera.

5/ Si eres demòcrata acceptaves els resultats d´ unes eleccions com les del 1931 que si no ho sabíeu varen ser guanyades legitima i democràticament per els republicans amb unes eleccions tan o més justes que les que legitimen a l´equip de govern de la nostra historia tan maca..

6/ Per tant, un demòcrata hauria de condemnar els brutals assassinats que es cometeren en aquella època que si no ho sabíeu també arribaren el nostre poble.    

 Aleshores:-   Per que el nostre batlle demòcrata censura un homenatge dels pinyols als poblers assassinats en aquesta època?-      Per que no permet que es posi una placa que ens recordi a aquestes persones mortes injustament per el simple motiu d´esser demòcrates?-          I, per que el “partido popular” fruit d´”alianza popular” i  partit que governa el nostre poble des de fa tants anys no va votar a favor de la constitució actual que tan defensa?-          I el que més hem costa d´acceptar, per que no olvidau aquestes postures d´extrema dreta condemnant d´una vegada actes tan terribles com els assassinats d´aquells poblers que l´únic que feren fou exercir la llibertat d´expressió en aquella època i realitzau un exercici de modernitat aproximant-vos a la dreta moderna d´altres països més desenvolupats?Més que mai consciència i remordiments vos fa una salutació cordial des de l´anonimat. 

Quintos 

Són moltes les veus que proclamen la fi dels quintos amb l´argument de que si ja no es fa el servici militar obligatori resulta disparatat que es continuin celebrant. En principì, aquesta visió no es incoherent (sobretot quan surt de la gent que en altres temps si que el feia) però hauriem de pensar amb les posibilitats que aquests ofereixen el nostre poble i a la seva  cultura.   

Si analitzam el fet social que representen els quintos observarem que en ells es presenta la possibilitat de reunir tot una generació. Desgraciadament, avui en dia, és difícil trobar un espai de convivència similar o comparable tret de la tercera edat. S´accentuen d´aquesta manera les relacions intergrupals que a la vegada milloren la convivència entre ells i en conseqüència entre la societat poblera. A més, s´ ofereix un espai sociocultural que garantitza la participació ciutadana en diferents activitats d’oci.    

La relació de la hipòtesis anterior amb els Quintos actuals ens permet inferir que existeix una correlació directe entre les diferents variables presentades. A partir d´aquí, i des de la meva opinió personal, crec que seria recomanable iniciar i fomentar uns programes constructius d´educació cívica que ens permetessin donar una utilitat positiva a aquesta fita tan important. Pens que l´ajuntament s´hauria de preocupar d´aquestes coses, ja que, l´educació ciutadana és la seva tasca. Per exemple podrien col·laborar més apropant-se a aquests durant les seves reunions, i, a partir d´aquí, realitzar tot un programa d´activitats alternatives, que possibilitessin els quintos disposar d´un itinerari complet en el que es realitzarien les activitats proposades per aquests mateixos. D´aquesta manera, tal vegada evitaríem la falta d´activitats que aquests realitzen (berenar+anar a beure alcohol+demanar doblers + dinar + beure alcohol + demanar+ alcohol+ concert + alcohol +altres coses que no cal anomenar i tots sabem). Es cert que la música,la gastronomia i la cultura de l´alcohol tan estesa i tradicional  a la nostra societat són valors que es poden conservar, però ja entrats en el s.XXI, podríem intentar fer un exercici de progrés que ens permeti treure alguna utilitat els Quintos. Des de d´aquí vos demanam: és aquesta la cultura que voleu difondre a les futures generacions? Creïs que es molt pedagògica la difusió d´aquest patró de diversió on l'únic que queda per contar és el que van rompre uns o altres? No pensau que es reduirien les destrosses si es disposes d´un programa complet que entretingues als quintos? I no pensau que el cost de les destrosses seria similar al cost de les activitats?I és aquí on ja entram en el gran problema dels quintos perquè s´ha de saber diferenciar i separar la diversió del vandalisme. No és just que culturalment generació rera generació es cometi el mateix error. Existeix un problema de reproducció de rols socials en els quals el patrò cultural es repeteix. Per tant, seria convenient que aprenguem dels nostres errors i reaccionem com a ciutadans racionals. No pot ser que quan recordam els quintos a les noves generacions els transmetem una relació entre vandalisme i diversió. Seria un acte de progrés social el fet d´evitar-ho, ja que, no s´ho passa millor el que més destrossa o el que més es subleva, en comparació, del que més satisfà els seus desitjos personals. No és més feliç qui més destrosses té per contar, sinó qui més  compleix els seus desitjos. Biel Martí.
     

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb